Przykładowy jadłospis w profilaktyce chorób układu krążenia

Przykładowy jadłospis w profilaktyce chorób układu krążeniaOceń:
Dr hab. med. Małgorzata Malczewska-Malec, mgr Dominika Wnęk

I Śniadanie

  • chleb graham z miękką margaryną, polędwica drobiowa
  • sałatka z pomidora, ogórka i cebuli z niewielką ilością oliwy z oliwek (lub oleju rzepakowego)
  • kawa z mlekiem 1,5% tł. (bez cukru)

Zdrowa kanapka

II Śniadanie

  • chleb razowy z miękką margaryną z serem twarogowym chudym i papryką
  • sałatka owocowa: z jabłka, kiwi i mandarynki

Obiad

Zupa

  • krem brokułowy z brązowym ryżem

II danie

  • kasza gryczana z gulaszem drobiowym
  • kapusta kiszona z niewielką ilością oliwy z oliwek (lub oleju rzepakowego)

Podwieczorek

  • jogurt naturalny

Kolacja:

  • pieczywo pełnoziarniste z margaryną miękką
  • łosoś wędzony
  • ogórek surowy
  • herbata bez cukru

Data utworzenia: 30.09.2011
Przykładowy jadłospis w profilaktyce chorób układu krążeniaOceń:
Wysłanie wiadomości oznacza akceptację regulaminu

Publikacje, którym ufa Twój lekarz

Medycyna Praktyczna jest wiodącym krajowym wydawcą literatury fachowej. 98% lekarzy podejmuje decyzje diagnostyczne lub terapeutyczne z wykorzystaniem naszych publikacji.

Przychodnie i gabinety lekarskie w pobliżu

Leki

Korzystając ze stron oraz aplikacji mobilnych Medycyny Praktycznej, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki oraz zgodnie z polityką Medycyny Praktycznej dotyczącą plików cookies